Kejang kaki

Normal ke trimester pertama dah alami kekejangan kaki. Bangun pagi ni sakit sangat betis. Nak berjalan sakit sampai sekarang Belum hilang. Kalau sentuh pada betis pn sakit#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Dah buat periksaan kehamilan di klinik ke? Saya nak cadangkan ambil supplemen , tak berani , sbb tiada nasihat diktir utk Puan. Apa yg saya boleh cadangkan, minum/ makan lebih drpd sumber sumber protein (daging, ikan, ayam, telur dll), zat besi (daging merah, sayur berdaun hijau, kerangan dll) dan vitamin C (jambu batu dll) juga kalsium (daun kari, susu, yogurt, keju dll). Tinggikan kaki dgn bantal semasa baring, tidur, duduk

5mo ago

Dah scan. Alhamdulillah Okey. cuma Belum pernah consultation dgn Dr lagi. buku pink pn baru nk buat. skeg usia kandungan 7w