HB berkurangan

skrg dh 26week tapi hb sy 9.4 makin menurun .. adakah sbb stress ? atau sbb ank sulong masih nyusu bdan ? atau sbb2 lain ? ada tak cara nak naik kan HB slain dri mkn iberet / maltofer / zincofer dn sbgai nya .. sbb hamil kli ni lgsung xboleh nk mkn ubat2 ##bantusharing

5 Balas

macam saya , sya minum pati delima gulsan satu sudu pagi n satu sudu malam time sblum srpan n sblum tido . prgi check up Alhamdulillah HB ok 13.1 ..try puan try . sbb delima bagus utk HB utk ibu mengandung .

Kalau sye selalu mkn sayur n bnykkn buah2.. tp Lau bab ubat tu.. jrg2 mkn..kdang mkn kdang x..Lau nurse tnye..sye jwp mkn aje..hihi.. tp alhamdulillah hb sye dh Naik dr 10.8 kpd 11.6..

Cuba sis makan madu.. Madu yg asli sis.. Sbb sy mkn madu kelulut sesudu alik pagi sebelum gi klinik bacaan biasanya 10 Dan 11 naik jadi 12..pastu biasa sy mkn jugak kurma ajwa..

Bahaya puan. Kene rujuk doctor, makan makanan yang tinggikan hb like kekacang, buah delima, spinach

Mkn jmbu batu hri2.. Kacang tanah pom bgus.. Bayam.. Kerangg..