Berat turun

Skrg dah nak masuk 13 weeks tapi dari awa pregnancy berat turun je, lebih 3kg turun skrg ni. Mcm mana nk bagi selera makan naik? Mual dgn loya tak habis2 lagi

1 Balas

normal sis masa kita tengah mabuk teruk mmg berat turun..wlupun loya tp sis cuba je utk mkn wlupun sikit ya..muntah pun xpe..jnji ada sikit mkn..sy tulis smbil pujuk diri sndiri gak ni😅..cepatle hilang mual2 ni..x sabau nak mkn dgn beselera..tp klu ikut pnglmn prgncy sy yg sblm2 ni nnti dah hilang mabuk berat kita akan naik balik dan boleh jadi mencanak2 naiknya nnti..time tu payah pulak nak kawal😅..kita sama2 doa supaya cepat ilang mabuk ya..in shaa Allah dlm week 16 camtu da start nak elok klu ikut prgnncy sy yg sblm ni..

2y ago

Itu la tak sabar nk ada selera balik. InsyaAllah kuatkan diri kita ya utk si kecik ni 😊