Mcm mna nk bersalin awal ehh ??

Skrg dah 37 minggu dh ..

9 Balas

Bnykkn berdoa, bnyk smbang2 dngn bby..kne kuat mlasak sikit la tu pngalaman sye la...sbb mmg jenis dduk xdiam smpai nk bersalin pon still xde tanda sbb yg tu ikut pda org awk.. Ada org yg mmg turun tnda awal tapi mnahan skit tu agak lama.. Sye hritu msa anak 1st pon xturun tnda just sakit2 sikit dlm 3jam gitu gi hospital trus mneran.. Yg kedua pon sme sakit tu layan2 dulu 2-3 jam.. Agak2 nk rasa sakit perut jalan laju2😂tapi xsmpat smpai hospital bru lalu depan klinik langgar bonggol trus bersalin dlam kereta.. Bnykkn berdoa sis bgtau baby kluar on time tau ksian mama nnti insyaallah smoga dipermudahkan sgalanya

4w ago

Itu la smpai contraction pon xreti nk beza lasak sngt 😂😂

entah laa nokk haha sy dri awal peknen pjuk baby kuar 37w. hmm skrg dh 38w dy x kuar lg. tanda ka sakit ap pon xdak ni huhu. hari2 bersenam, kemas rumah, sental toilet, bersama smua buat dh haha. stgi nk try hentam nanas pulak byk2 🤣

5d ago

sis,, dokter kata nenas tu takde kene mengena. kalau nak try makan kurma. saya baru lepas bersalin 3minggu lebih due pon dah lebih 40minggu + 7hari. dah buat macam2 tapi takde apa2 tanda. tapi hari ketujuh tu lah baru ada contraction.

sya 39 week dah xtaw nk pujuk bby kluar mcm mna lgi. pastu trbaca stu komen kat fb redha allah dh tetapkan bila baby akan kluar. jgn stress2.. oky auto redha sya 😂😂

sy 37w1d smlm kne thn ward bby x cukup gerak..pagi ni doc induce ubat

4w ago

Nanti update sis bersalin selamat normal. Sy pun kena serah diri dah next week kalau takde tanda.. semoga dipermudahkan urusan bersalin sis..

takde sis. mmg kena tunggu turun tanda jugak

Maaf nak tanya kenapa ya sis nak bersalin awal?

3w ago

sama laa sis , saya pon sebiji perasaan mcmni , nk cpt2 baby kluar . anak sulung umur nk msuk 2 tahun mcm2 ragam 😂

bykkn brsama dgn suami sis.

3w ago

yew yg nie betul 😂 mcm saya 36weeks 6hari pujuk baby suh kluar pastu mlm tu tepat pkl 12 mlm dh cukup 37 weeks pastu bersama la dgn suami .. buang dlm .. pastu tunggu sejam lbh tetiba perut mengeras tmbah sakit contraksion sikit .. makin lama makin kerap sakit ... pastu g hsptl check bukaan dh 3 cm 😂tpy tula kne bnyak sembang dgn baby pujuk dye ..