Sensitive skin/ itchy skin

Is that normal for mommies to have sensitive skin? At 14weeks, my skin started to dry and a little bit sensitive especially when bitten by insects. I started to scratch on it and found another itchy red dot. Already applied bby's lotion and gamat oil..But it's not working?

46 Balas

Same sis.. Sy pun de gatal2 masuk 16w xde dah dia.. Sy gune lotion vaseline je

Samalah saya. Skin jadi dry and then bila gatal garu je tinggal kesan luka.

sama :'( baru masuk 14minggu. kulit muka jadi kering sangat, macam burned !

Kan..sama jgk, kulit kering dan gatal, dah kering pun masih gatal jgak

It is normal. Dont scratch..try use minyak kelapa dara instead

sy pon alami mnde yg sme tp sy kt tgn je pling trukk

pnas bdan x sis......kulit ni jgn kata laaa kering

Me too.. Now baru 6week..gataiii ajeeee

sama. kulit kering amat. sekali garu smpi merah2

sama...sy pun mcm tu..dkt peha, lengan, blakng