Now at hospital 40weeks over 2days..

Skg da rasa constraction.. Tp baru 3cm darii pagii tadii.. Hmm..

25 Balas

anak first ke sis? org kata anak first ni mmg lambag sikit bukaan jalan tapi saya tak sure la betul ke tak sbb saya ni pun tengah tunggu hari .. sis cuba la buat ketuk ketampi , jalan itik , baring mengiring n kalau larat try la jalan jalan pusing wad supaya cpt sikit jalan bukaan 10 cm

5y ago

Sy buat jln itik pon misi mara jgn cm gytu nnti kepala anak bengkak..

Buat senaman itik sis..sy dulu kena induce pukul 6 pagi bukaan 1cm..pastu kali kedua pukul 12.00 pm.. Then, sy buat senaman itik.. N tgk utube skali dgn suami sy jd coach.. Pukul 2.30 sy dh masuk labor room sbb bukaan dh 4cm..

sis berjalan je banyak2. Pusing2 dalam wad tu. Saya anak first 3cm pukul 3 lebih (pagi) , pukul 6 dah full bukaan.

semoga di permudah kan urusan sis .. sy pon menunggu hari , skrg 39w4d .. semoga sis dan bby sihat ..

Bila 4cm baru tolak ke labour room. Its okay, just chill. Byk kan doa and berjalan

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat selalu both of u.. Amin3 ya robbalamin

good luck mummy smoga d permudahkan proses persalinan tuk mummy n baby 😊

Semoga dipermudahkan sis. Doakan sy dikurniakan zuriat

semoga dpetmudahkn. bnyakkn berjalan supaya bukaan cepat

Semoga dipermudah segala urusan awak ☺️