hai momies² biasanya berapa bulan minum air gula + 2 jarum ( if preggy pertama)??? ?

sis masih menunggu brpa bulan kena minum jus gula tu ??? then kena jarum 2 klu pregnancy pertama?? serammmm sis...

31 Balas

Sy kna mnum skali je msa 28mggu..cucuk 1st msa 17mggu sbb dh rasa pergerakan bby..2nd cucuk msa 32mggu..air gula mnum ok je..

Tak skit pon ccuk kncg gg tu. Sy kna ccuk tmbhan rogham. Ok je x skit jgk. Yg risau nk brslin nnti sbb xda pglaman😁

28 weeks kene minum air gule if xde sejarah fmly kencing manis. 2x cucuk masa kandungan 5 bulan dan 7 bulan

5y ago

tq info sis, dlm familys xde sejarah kencing manis so far.. if 5 bulan ada sebulan lg debaran huhuhuuu

Minggu ke 15. Kene puasa bermula jam 10. Cawan nya besar and kene habiskan. Minum sikit2 lama2 habis.

5y ago

Daripada seteguk ? Sbb airnya mmg manis potong kaki. Kalau larat setengul gelas panjang terpulang pada kemampuan masing2.

Sya dah masuk 29w4d... Tpi x ada plak kena minum air gula tu, cuma nurse bgi suntikan saja 2 kali...

5y ago

25week sya dah d bgi suntikan tu... Nurse ada ckap kena suntik tu bila degupan jantung baby dah kuat

Tak sakit pun kena inject dua2 tu. Rasa pun tak, taktau kenapa ramai ckp sakit kena inject tu😅

5y ago

Sakit sikit je sbb kita bleh rasa ubat tu masuk dlam badan... Lama2x tu ok lah 😁

Saya minum air gula masa 9w sbb masa buat buku pink masa 8w dr cek darah pastu gula tinggi😅

5y ago

Dr takut sangkut sbb gula tinggi sgt, padahal masa tu x breakfast lagi tapi gula 6.9, terpaksalah minum awal seminggu lepas buat buku pink😅

kna mnum air gula 2x..streds tu dah la ai tkot jarum..nk kna amik drh lg...seram gila ioo

5y ago

😂

Sy 3 March nty kn minum (26w++) Risau xley mnum sbb skrg pon xsuke sgt mnum mnis²

Rileks.. Sakit sikit je.. Atau mindset kan benda tu xsakit.. Taw... Follow jes