cup baby atau straw cup?

sippy cup atau straw cup ya mommy? anak saya nak start makan bulan depan. confused antara dua tu

2 Balas

Straw / open cup ✅ Merangsangkan penggunaan otot2 mulut. Tak digalakkan guna sippy cup. Boleh refer posting ni: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0j1xJ4a6TTJo3X3fydRjiYhqU3eRpA7HC5MFa8Q2t1pnch74Qdva7EGK78geQZCj8l&id=1146396609&mibextid=UyTHkb Untuk permulaan, suap air dari sudu pun takpe. At the same time, boleh ajar minum dari cup @ straw.

thank you🥰