Gestational Diabetes

Sino po sa inyo currently may gestational diabetes? how do you manage it mommies? Yesterday, based on my OGTT results I have Gestational diabetes according to my OB? ilang beses kayo mag rice in a day?

10 Replies

Now 28 weeks, diagnosed with GD nung 25th week. My OB had me consult an Endo. Tapos my endo made me monitor my blood sugar before meals and 2 hr after meals. Sa 2nd hr kasi ako ng OGTT bumagsak. Walang bawal as per my doctor, but EVERYTHING in moderation and the right portion sizes. Hanggang kaya, iwas talaga sa sweets or konting tikim lang. No to boxed juices na rin kaya I just make my own fresh lemonade or fresh calamansi juice with Stevia whenever gusto ko ng fruity drink. I eat 1/2 cup of black rice per meal or 1 pc of whole wheat bread. Iwas rin a deep fried food. Walking also ng 20-30 minutes a day helps lower blood sugar. So far, normal blood na ang blood sugar ko when I did all that. 🙏🏻 I hope it stays that way. Good luck, mommy! Kaya mo yan. 😊

5mo ago

Same here, ganyan din ako ung pang 2nd hr bumagsak sa OGTT. Blood sugad monitoring din. Regulated din kinakain ko and kahit brown rice 1/2 cup lang din. More on leafy veggies. Tapos naglight exercise, yoga and pilates na nunuod lang sa youtube. Fortunately laging normal na sugar ko.