Baby kuning

Hello, sini ada ka pengalaman ibu2 yang bacaan hati bayi xnormal. Haritu doktor pakar suda buat ultrasound hati/hempedu dn keputusan normal. tapi bacaan hati agak tinggi @xnormal. Ada cara ka mcm mna mau kasi turun bacaan tuu? Sharea info ya ibu2

4 Balas

susukan bayi dgn kerap , 2jam mcm tu mesti bby bgn utk susu . sbb nk pastikan dia kncing dn berak . tu salah 1 cara utk turunkn bacaan kuning . sis bole cr kat utube juga baca2 kat sana sbb bnyk video doctor share . yg pnting kerapkan susu

Sis cuba try minum susu kambing fresh. Alt alp anak dr 150 turun 100. Lepastu tak kena checkup dah dr doktor. Dalam sebulan turun byk

sis anak saya pun mcm sis jugak dh ultrasound hati tpi normal tpi bacaan tak normal anak sis mcm mana dh sekarang?

Setiap 2 jam bagi dia susu. Walaupun malam, bangunkan dia, bagi susu.