Luahan hati #31w

Since first day appoint buku pink, result denyutan nadi saya mesti tak normal. sedangkan saya mmg takde rasa nervous ataupon bfr preg kalau buat checkup kat klinik pon mmg nadi okay je. sampai la 3rd trim ni result nadi saya tak normal. and then saya kena refer o&g. kena buat appointment kat hosp jugak. tapi bila buat ctg and result hospital semua okay. nadi okay je. lepas tu nurse kk saya kena tukar sbb stiker saya dh bertukar kuning. nurse yg baru ni tgk la sejarah kesihatan saya sebelum ni. dia pon pelik kenapa nadi saya tak normal sdangkan check jantung/tiroid semua okay. pastu dia tanya saya. setiap kali nurse panggil masuk terus amik bp ke? saya cakap ha ah. pastu dia cakap patutlaa nadi tak normal. sebb baru lepas berjalan terus amik bp. lepas saya dh borak2 ngan nurse tu, baru la dia amik bp saya. haaa elok je nadi saya. normal. pastu nurse tu ckp la patutnya tak boleh amik bp terus. kena relaks2 dulu. jadi sekarang ni saya rasa macam tak adil sangat. habistu selama ni nurse saya yg sebelum ni salah la? penat tau nk kena gi dua appointment. hosp dgn kk. sampai skrg saya kena refer lagi dgn hosp. padahal result kat hosp tu okay je. rasa macam ralat sangat. hmmm

1 Balas

normal la tu sis. sy pun pernah kena pergi kk selang sehari sbb bp tak berapa cantik. doc nk cek bp & urin sekali. mmg masa tu rasa leceh lemah semua ada. tp sy positif je la demi baby. & biasanya doc nak tgk 1-2x lg je. lepastu kalau dah mmg ok, dorang akan off. sabar ya demi si kecik tuu. tak lama dah, 9 minggu lg dah habis hehe nanti mesti rindu moment2 pregnant ni