NADI LAJU KENA BUAT ECHO & HOLTER KAT HSA

Saya sekarang 22 weeks last 2 weeks g jumpa dr kat kk pastu dr suruh g hosp besar hsa buat app untuk check jantung. Saya ni sejenis memang nervous kalau datang klinik org ramai2 gitu. Sebelum ni pun kalau checkup kat kd/kk mmg nadi sy agak tinggi 128/85 gitu. Memang dah 3-4 kali buat ecg tp alhamdulillah jantung normal thyroid pun takde.. tapi kalini jadi serius sebab kena buat test echocardiography dengan test holter tu sbb dr tu suruh. Dr yg biasa check sy dia tahu. Nasiblah bdan tak pasal pasal kena buat test semua tu haha sape suruh nervous sangat jumpa dr ? Sape senasib saya? #nadilaju #whitecoatsyndrome

2 Balas

Sy dri ank first smpai ank ketiga mmg nadi laju... Check dkt klinik mmg nadi lbih 100... Smpai kena tahan wad n psang holter... Huhu... Tpi check thyroid n tgk result holter smua x ada msalah pun... Mmg akan tachy/nadi laju klau pregnant... Klau x pregnant ok je... Nadi bwah 100... Time pregnant je tachy... Tpi time prgi klinik atau hospital je tachy... Klau dkt rumah elok je... X tau apa masalah... Haha... Mmg jnis nervous n berdebar² kot klau prgi klinik atau hospital... ???

1y ago

sama mcm sya sis . balik2 mhu cek BP lps tuh nti ada appointment dgn hospital buat echo .

Mudahan semua baik tanpa mudarat.