bersalin semasa PKP

Siape yang sini bersalin semasa PKP? Boleh share pengalaman tak? ?

15 Balas

Sy beslin 24.3.. Czer.. Jln x bukak dh over date CTG lak abnormal.. 1st baby.. X de pngalaman kn.. So mcm relaks je suami x de.. Hahaha... Tp kesian la suami tgu berita keadaan diri.. lalok ubat tdo x ilg2 dr beslin kol 10.30am kol 10.30pm bru bley bngun bgtaw berita... Bb pon nurse yg tlg tukarkn bju.. Suami dtg anto brg naik wad azan kn n bwk balik uri itu je.. Kne thnn2 ari sebb nk tgk keadaan luka..

Sy due date 18/4. Plan asal nk bersalin dkt Hospital Ismail mcm ank 1st & 2nd.Tp sbb pkp cr yg berdktan. Gerak ke Hospital Kota Tinggi jam 2pagi bsalin 15/4 @ 8.25pagi. Sbb kuar tanda kembar drh mmg sakit sgt..😫 Tp Alhamdulillah di permudahkan. Masub lab xsmpai 5minit baby dh keluar. Husband pn bole teman.😍 Cuma di wad bsalin saje pelawat tak di benarkan teman.

4y ago

Alhamdulillah dipermudahkan.. 🥰🥰

Lepas je daftar terus suami kena balik. Bag hantar dekat guard je. Sedih jugalah sbb contractions and dekat labour room sorg². Dah keluar labour room baru panggil suami untuk azankan lepastu suami kena balik. Brg kalau boleh bawa 2 bag je. Satu baju satu untuk makanan. Pastikan bawa horlick / Milo 3 in 1 untuk bg tenaga sikit lepas bersalin. Mental kena kuat okay

4y ago

Makan ada. Jangan risau. Cuma malam nnt Kita lapar bawa lah biskut atau roti sbg tenaga untuk kita

Sy kena admit 4-4-2020...5 hb dah bersalin..husband hanya boleh teman di labour room...operation teater tak boleh...then..dlm ward tak boleh visit2 semua..husband hanya dibenarkan masuk semasa admit..dan dah lahir baby shj...then klu nk balik rumahlaq..klu yg lain2 ssudara mara semua langsung tak boleh...agak stress jugalaq

Saya bersalin 1/4..kena tahan awl 5 hari.. Dri 1st day warded sampai bersalin xdpt jumpa fmly n husbnd sbb kes convid19 x dibenarkan pelawat kecuali doc yang panggil.. Sedeh gle time tu😢lepas bersalin, husbnd blh masuk skjap je tu pun untuk amik uri anak bawa balik.. Hati kena kuat bersalin time pkp ni💪

Saya bru je bersalin 16.4 hri tu..sedih jugak bile semua kene urus sorang2..dalam labour room layan contraction sorang2.. suami dapat naik kejap sja.. hantar brg..tengok baby pon xsempat..azankan baby bile balik rumah.. yang penting hati kene kental bile bersalin musim pkp nie

Saya . Due 23.04.2020 tp bby nk kua awl 6.04.2020 . Skit contraction y amat . Pg hosptl da 4 cm but husb x bleh masuk . Sy kne g blik brsalin sorang2 .. P2 da brslin husb tk bleh masuk .. Kne bg brg dkt guard je smpai dicharge bru husb bleh msuk .. Hrapkn vc dgn husb je ..

Saya due 17/4,tp langsung tak ade tanda2 bsalin. So, doc bagi tempoh lagi 1minggu..kalau 23hb tak juga bsalin, doc cakap paksa juga branak sebab dh lebih dr 40minggu. Hanya mampu bdoa saja nie, di minta sebelum 23hb kite dh bsalin..🙏😔

4y ago

Tu lh saya buat senaman jln2 keliling rmh, dan bnyak bdoa.. Minta di permudadkan.. Tq for sharing ya🙏

Pengalaman sangt sedih. Husband xboleh teman n xboleh msuk jumpa lpas bsalin. Sorg2 urus sndri. Bsalin pulk czer. Kna tahan wad 6 hari sbb ank kuning pulk.

4y ago

Selpas tu, apa saje brang suami nk bgi, kna bgi kt security saje. Xboleh msuk. So, vc sajelh spnjang 6 hari tu..

Saya jangka 30/4 ni,insyaAllah lepas PKP.. Tapi hospital ppum tu mungkin sampai raya xboleh peneman.. Sebab memang hospital untuk covid-19 😭