Masih mual teruk? 🥹

Siapa ya di sini even dah masuk 14 weeks pun masih mual teruk? 🫤

13 Balas

Saya. Sampai p klinik sebab sakit kepala, muntah muntah. Check air kencing, bdn kurang air (dehydrated) . Doktor bg panadol dgn ubat angin. Baru ok. Bila terlalu banyak muntah badan kita akan makin kering. Jadi lemah.

sy 16w masih lg muntah, x blh bau tumis2 lngsung.. hipersaliva lg, tuhan je tahu seksanya mcm mne, smpi x boleh buka mulut brckp dgn org, kena guna bhasa isyarat... doakan alahan sy cpt baik ye ibu2 semua

dri awal pregnant smpai skrg saya masih mual2,xboleh bau benda plik2 auto muntah, lmbt mkn pun muntah,mkn byk muntah. kndgn bru nk msuk 14 weeks.

msa mengandungkan ank pertama dulu. sy alami sampai usia kandungan 6 bln. 6 bln xboleh hidu bau bwg, muntah2.

sama lar sis.. sy dah 16 week masi lg muntah truk... selera mkn mmg kurang... rsa nak baring je

2y ago

sy pon xlrt sgt 🥲

Saya muntah2 sampai 20 weeks sis. Harap bersabar yea. Inshaallah dipermudahkan ❤️

sama sis. mesti mau isi perut setiap jam kalau x mesti muntah balik. sy 15w

sama sis mual smua mkanan tlkluar , kalau xngam makan prut bkeras

2y ago

Sy nak msuk 14w,mc pndai muntah klu termakan certain makanan yg x ngam d tekak...

sayaaaa. muntah kerap smpai berdarah. masa anak 1st stop muntah 20minggu.

alahan teruk start tau preggy smpai 5bulan..mcm kain buruk jdinya