35 WEEKS

Siapa tahu petua nak hilangkan stretch marks mcm ni? Jenuh tonyoh cocoa butter bio oil tp mcm makin banyak je ? seram tengok perut sendiri. #picgoogle #bukanperutsaya #stretchmarkserupa

35 WEEKS
51 Balas

Jd mcm sy.. boh mcm2... xhilang sis.. lpas bsalin xkn hilng da... misi ckp kt sy.. bkn sbb garu ke ape.. kadg2 keturunan.. pert tebal memg jd... tp xtau la kn... sy pn tnye misi mse checkup

Sama. Sapu losyen dari 2 3 bulan. Masa 8 bulan dia timbul. Masuk 9 bulan makin banyak & dahsyat. Tapi sapu jela losyen sambil berharap dia berkurang walaupun tengok makin bertambah.😂

Saya sapu olive oil start awal2 tau kita preggy, bagi kulit lembut, itu pun org yg bgtau..alhamdulillah skrg dh 32w xde stretch mark. Mungkin betul org ckp, ikut kulit kita kan lain2.

Semua xsma sbb lapisan perut nipis.. ade yg tebal.. Makin perut besar makin bnyk mcm sya jg.. Alhamdulillah sapu lotion baby okay.. Kena rajin sapu baby oil ke lotion

Saya pun dah start gatal2 kat perut..ada nampak naik biji2 merah..mula2 mmg bila rasa gatal mmg garu skrg tak dah sbb husband kata jangan garu nnti jadi parut.

Itu keturunan klu strech marks . Saya tak ada strech marks . Tpi adik ipar saya dan ibu mertua ada . Guna bio oil kena rajin buat baru berangsur hilang sikit

Normal lh.. Sy tk garu pun naik garu pun naik.. Ikot Perut Masing2.. Sdre sy garu tapi tkde langsung.. Perut membesar mmng akn klua tpi tgok jnis kulit

Sy pn sama sis..start 5bln dh pakai losyen smua..tp pecah jgk..mgkin sbb perut dh besar..nk dekat2 due ni lg la gatal..nk garu xboleh..sabar jela 😂

pengalaman sy 2 org ank awal preggnant smpai akhir sy sapu bio oil..nnt lps brsalin xda kesan strecth marks..now preggy lg 3 bln on bio oil balik..

4y ago

Betul.. Saya pun org yg nasihat sapu daripada awal, walaupun perut x nampak lagi..

Sy guna bio oil. Act dh lmbt sgt pakai. Pakai masa dh msuk 8bln mmg teruk dh la stretch mark tu tp sy keep pakai smpai skrng. Now dh xde dh hehe.

5y ago

Lama juga la, sy bersalin 19/10/2018 hujung tahun 2019 baru x nmpk strechtmark tu. Berbotol juga la sis sy pakai. Lagi satu sy ada pakai gel gamat set berpantang sy tu dia mmg hilangkan kesan2 mcm tu.