TAHU SCAN BABY BAHAGIAN MANA?

Siapa tahu ni bahagian mana ya? saya tak faham scanning 14 weeks dr Kk

TAHU SCAN BABY BAHAGIAN MANA?
3 Balas

Tak semua kk scan dia tak jelas. Sy scan dekat kk jelas jg mcm dlm sy ni gmbr 11w jelas nmpk bby 1 badan sambil menari2. klu sy tengok dlm scan puan ni baby tu yg ada tanda putih dekat tengah tu cuma tak jelas sangat sbb lepas print gmbr tu biasanya kualiti scan dan berubah.

2y ago

Wah sama dengan saya, doktor scan week 10 hari tu, dia tunjuk jelas jugak, sambil menari nari, and doc kata awak tngk ni ada kelip2 ni jantung baby dia kata, tapi dia tak dak la buka sound, ada la dia bgi tngk, Menitis air mata saya, first time tengok baby dalam perut tu, seblum ni saya prgnant, tapi kantung baby kosong, and gugur lepas tu. Alhamdullilah dapat merasa jugakk😭

kalau yg KK punya memang tak clear 🤣🤣 yg tu bahagian rahim..ada baby tu..ce sis pegi klinik swasta utk scan, mesti nmpk lagi clear bentuk baby sis.

2y ago

mungkin doktor ambil utk rujukan sebab ada bleeding haritu. Alhamdulillah masatu dua doktor tunjuk baby dgn jantung semua ok. bila dh print tu sy cari bentuk baby. sebelum ni ada je scan cuma nak kepastian je tu bahagian mana tu. hehe tq ye

kenapa tak tanya masa scan tu sis. kalau saya banyak benda saya tanya. curious. nak jelas pergi swasta sis. puas hati.

2y ago

confius kan sis. tadi kat klinik nampak lain bila print eh lain pulak🤣