Bulan Ramadhan

Siapa sini bersalin bulan ramadhan? Semoga semua mommy2 kuat di bulan puasa yaa

34 Balas

Pglmn lepas ank no 2 sy mengandung ketika bulan puasa,dpt puasa 2 hari je. Yg lain puasa sampai kul 3 je, sbb skt perut sgt2 psl gastrik melampau. Dh tny ustaz ,ustaz kata islam xmembebankan umatnya kalau dah xde jln dh kita berusaha. Ganti lps ank besar sikit tp sblm masuk bulan puasa taun sterusnya. Lps tu slalu plan dgn suami nk buat ank dlm bulan puasa. Ngam2 la keluar 3bulan sblm bulan puasa. N raya je org terkejut mst ade baby baru 😆

Saya due 20.4, anak pertama dulu bersalin awal dua minggu dari tarikh edd. Anak kedua ni hari tu scan 27w, ada masalah pp type 2. Hujung feb ni kalau doc scan masih bawah lg uri, terus kene warded. Tk tau lah cm mana citenya nnt. Harap2 mudahlah urusan saya ni.

InshaAllah sy 21/4/2020. 😄 Geng tak puasa sebulan la ni? Dan geng ganti puasa sebulan. 😂 Semoga urusan kita dipermudahkan Allah Taala & selamat melahirkan baby yg sihat. Aaamiinnn3 ya rabbal alaminnn. 😊😍

5y ago

sy 22/4/2020..insyaAllah..semoga urusan kita semua dipermudahkn oleh Allah..

Saya maybe sempat puasa dalam 2 minggu, harapnya larat lah nak puasa nanti. Kalau boleh taknak ganti puasa banyak sangat sampai sebulan. Takut tak sempat 😅

Sy due date 12/5. Harap2 dpt la puasa sekejap masa ramadhan. Skrg pun on the way puasa ganti. Alhamdulillah Allah pinjamkan kekuatan 💪💪💪

5y ago

Sy ganti puasa masa 25 week. Try puasa sehari dulu, lepas selang2 jangan direct tiap2 hari puasa. Masa sahur bykkan makan kurma, minum air, buah2. InsyaAllah boleh tahan. Cuma bdn rasa lemau sikit dah lama xpuasa 😅

sya 21/04... nk mnjelang nye ramadhan...brpantang lh d bln ramadhan..n beraya dh blh melaram pkai bju kebaya...ehheehhehh🤭🤭🤭

hehe kita lahh sis, awal bulan 5 insyallah. semoga allah permudahkan segala urusan kita. amin amin 🤰🤗

Saya ramadhan 2019..3/5/19. Hihi skrg dah hbs qada puasa 30 hr n still bf baby. Alhamdulillah

Saya due 26.4 bulan ramadhan...selmat berpntng di buln ramadhan mommy2 semua..😊

sy due sehari sebelum raya .. doakan yg baik2.. huhu 🤭🤭❤️