HB makin low

Siapa sini ada masalah yang sama. Saya baru 13 minggu kandungan. Waktu first buka buku pink hb 10.9, harini checkup jadi 10.5. Zincofer saya makan tiap hari dengan makanan seimbang semua cukup. Jus mamariam pon saya ambil. Now dah buntu tak tahu nak makan apa. Saya risau ni first time saya pregnant jadi agak tertekan. #firstmom

2 Balas

Sis boleh try yg shaklee punya vita lea iron plus. Sy dlu 1st pregnancy mmg mkn tu hb cantik smpai bsalin. 2nd pregnancy ni pn mkn tu & msa buka buku pink msa 10weeks hb sy 12

1y ago

Betul tu.. Saya semenjak amalkn vita lea iron plus hb saya cantik je.. 12.6

Amalkan iron rich diet. Lepas makan sumber zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah.