Berat badan mendadak naik?

Siapa pernah mengalami berat badan mendadak naik,. ni baru msuk trimester kedua. Dalam masa sebulan 5kg naik ? mcm mana nak control ni ??

2 Balas

Sy pun haritu jd mcm sis.. sy control mkn byk gk. Ni cara sy utk control, bergantung sis nak ikut atau tak.. 1. Kurgkn nasi + lebihkan sayur 3. Kalau rasa nk kunyah makan kacang almond/pistachio 4. nasi campur brown rice (kalau fully brown rice perut xrasa kenyg) 5. Biasakan utk byk mnum air kosong (biasakan dgn botol air sentiasa bawak ke mana2 walaupun dlm rumah) 6. elakkan air manis (kalau betul rasa nak air manis hanya amik 2 minggu skali utk hilangkn rasa teringin tu je, kalau xtahan xde manis ganti gula dgn stevia) 7. Elakkan supper lepas jam 9 (kalau betul lapar minum susu utk hilangkn lapar)

Stop minum.manis