BERAT BADAN MENINGKAT SECARA MENDADAK

Usia kandungan saya baru 23 minggu berat badan saya mendadak naik 5kg 😭 selalunya macam ni kena kencing manis ka?

5 Balas

selera makan sis bertambah ke. kalau sy laa. sy kawal pemakann sy. leps kul 8 mlm sy xmakn dh. makn nasi pun xbertambah2 dh. sy jenis takut badan naik mendadak time pregnt. nnti rasa takde confident je depn suami walaupn suami tak ckp ape2 .🥲. tu cara sayaaa . mungkin lain org lain cara dia

11mo ago

inshaAllah takde ape2 tu cuma nye kena kawal laa pengmbilan maknn manis2 tu. buah pun ad yg tinggi gula nye tu pn kna kurgkan jugk. sis kalau lapar tngh2 malm kn cuba kunyah2 kacang je. kalau sy laa. sy suka makn kacang kuda yg rebus tu makn kacg badam, xpun mkn buah jambu ke limau sangkuit tu ke. jngn mkn nasi dh tngh2 malam. paham je kita sekrg tngh pregnt kan kalau lapr memg tak kan lelap mata ni 😌

sy pun hritu berat naik mendadak..kna pantau dtg klinik sminggu dua kali😢..lps pd tu,sy trus cntrol mkn..mkn tk bertambah dah,mlm mkn awl sblm jam 8..stiap kali lapar kalau dh mkn nasi,sy mkn buah je..

Saye pulak berat tk naik2 😢 dari awal pregnant smpai dh 6 bulan ni berat maintain je

11mo ago

Bby dlm kandungn mcm mna berat ok je kan

tak semestinya. tapi kena minum air gula rasanya

11mo ago

ya Sabtu depan saya minum gula harap tiada apa" juga 😭

Saya pun, selera makan bertambah tambah.

11mo ago

Gula okay, tak ada masalah