Belalang Pelesit

Siapa pernah belalang ni masuk rumah? Betul ke kalau belalang ni masuk rumah kena bunuh sbb ada mahkluk halus pada belalang ni? Katanya dia suka hisap darah? Betul ke? Dan suka pada baby baru lahir n ibu berpantang?

Belalang Pelesit
25 Balas

bpk sy penah cerita kata org dulu.. kalau nk tau belalang tu ada pelesit ke tidak.. letak kat kain pastu tarik belalang tu kalau sangkut makna nya mmg betul.. sb kat leher belalang tu mcm ada benang ke rambut.. kalau ditarik dia gigit.. kalau dibunuh tuan ny risau kenapa tak balik2 tp tuannya tau la pelesit dia dh dìtangkap.. lg 1 kata org tua kalau belah perut dia ada nasi sebutir.. haa mcmtu la lebih kurg

4y ago

Ohhh mcm tu pulak kaedah dia ye, ade yg suruh bg amaran dulu, klu dia x keluar jugak br bunuh...