37minggu berat baby 2kg

Siapa pernah atau tengah pregnant baby 2kg je? Saya kena inform doc td, kena ceaser next week sbb baby songsang, doc x boleh pusingkan semula baby sbb berat baby 2kg je. Doa kan saya yea.

16 Balas

Saya pun baby melintang. Dah 32w pun. Dapat petua dari sorang kawan, mak dia org jawa org lama la. Dia soh sujud lama² , sehari 4,5 kali buat. Lepas tu bila malam, tutup lampu bilik, ambik lampu suluh yg kecil dan halakan ke perut ibu. Buat dlm 3 minit lepas tu off 2 minit. Ulang step yg sama. Tak pasti la sejauh mana berkesan tapi saya cuba je lah 😅

Sm la sis,dlu ank no. 2 sy pun besar dan songsang, tk dpt dipusing jd terpaksa czer..tp jgn risau la sis,bt yg terbaik utk diri kita dan baby,bnykkn bdoa ja mudah-mudahan semuanya bjalan lancar ya..amin😉

Sye 1st mngndong dlu.. Sblom masuk 37week scan bby berat ye tak smpai 2kg..lbih kurng 1.8 shja. Bile bersalin 37week 1day. Naik sikit berat ye 2.1kg..alhamdulillah sihat. Smoga urusan sis dipermudahkan.

Sy 34w brt baby 2kg. Mgkn kne ceaser jgk sbb uri kt bwh. Jgn pkir byk. Doa je yg baik2..sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk kita..jnji dua2 slmt..Amin..

Bykkan baca surah mariam.. masa sy anak no 3 kandungan 8 bulan baby masih songsang juga.. bila nak bersalin alhamdullilah elok dibawah padahal bby sy besar juga lahir..

Smoga dipermudakn ya sis.. Sya pn klu scan esok masi sonsang 19hb ni admit hsptl 20hb czer..sis jgan strees lh pkir yg baik2 sja..pkir mau jmpa bby comel n wngi.. 😊

Semoga semua dipermudahkan buat sis, doa yg baik2 je.Normal lah kalau baby songsang kena czer, kita sbgai ibu kena doa byk2 semoga semua nya bjalan lancar.

Amiin2 ya rabbal alamin..smoga sist dan baby slamat dan smoga sist dbri kkuatan ,ketabahan dan kemudahan spnjang brsalin sist..☺

Sis xtry urut cara tradisional ke ? Tapi kene Cari y mmg betul2 pandai laa ... In shaa Allah dpermudahkan DOA bnyk2 ye sis ...

Semoga d permudahkan segalanya sis .sy xde pengalaman mcmtu..xdpt tlg