Premterm Labour

Hi. Siapa pernah ada pengalaman threatened preterm labour. Haritu sy ada prem contraction and OS 1cm. Tp sbb cervix masih tebal (3cm), doc bagi discharge dulu. Nak tanya selalunya berapa lama ye sampai masa untuk bersalin? #firstbaby #bantusharing #1stimemom

2 Balas

Sy penah ms 28w..bleeding dan os buka 1cm,tp servik msih tebal...doc bg ubat matang paru2 then injek ubt bg bby bertahan...alhmdulillah bby ok tp 32w sy leaking plk..brsalin ms 36w

4y ago

ohh. lama jgk la ea. sy leaking masa 29w. baru2 ni warded then os buka 1cm. doc bg discharge dlu sbb servik masih tebal. kalau xde apa2 kena bersalin 37w sbb ada history leaking

F