Epidural

Siapa mommy kat sini yg pernah ambik epidural utk normal dlivery???leh share tak pnglman..sy ingat kali ni nak trai la..mgkin ni penutup..saje nk jadikan pngalman...empat kali bersalin sblum ni sy x pernah ambik sume natural birth..saje2 nk merasa sbb ingat nk ttup kilang da lps ni..

1 Balas

Epidural tu ubat bius sis.. cucuk di tulang belakang. Separuh badan bermula dari pinggang ke kaki akan jadi kebas. biasanya epidural ni utk yg bersalin caesar je.

4y ago

Eh x la sis...epidural ni pilihan jugak utk normal dlvery..kat swasta mmg di bagi pilihan...da 4x sy normal dlvry gynea tnya nk epi tak tp sy x nak sbb sy nak natural birth..ubat thn sakit pun sy xnak tp kali ni rsa nak menerai pulak