heheheeheheehe

siapa macam saya lps beranak ni klau period dtg lmbt je mesti risau mcm2 fkir tkut mgdung haahahah pdhl dtg je lpas berslin kan hormon tak menentu ..tak ksh lah rncng sdri ke makan ubt ke mesti ade perasaan tkut kan 🤣🤣🤣kdng sblom nk priod kan ade skit2 perut smua dh cuak dah ..saja nk luah ..slmt hri rayaa ..kalau nk tmbh ank biar ank dh 3 thun hahaahah

6 Balas

sme la...sy sblm ni mmg mrncg sndri mse ank slong..mmg beza ngn adknye 4 thun..ank kdua ni bru 6 bln..tiba2 period xdtg..tggu 2 mggu xdtg jgk...check xsgkut powm..g klnik mntk scan sbb prut asyk skit je...mmg xprgnt...cuma hormon xstbil...first time kna sjak ad ank ni...dktr bg ubat trun drah n ubat utk stbilkn hormon...last2 slpas 23 hri mri period dh..ni strt mkn ubat utk stbilkn hormon...sbln...nnti kna mkn lg bln dpn skli lg pstu scan smula...

12mo ago

klu xdtg jgk g klnik la..nnti dktr bg ubat utk stbilkn hormon...

kalau baby minum susu badan normal xdtg period lagi. ada yg smpi usia baby 2tahun baru mommy nya dtg period. bergantung pada hormon susu dlm badan awak. salah satu kaedah merancang adalah exclusively breastfeeding. masa 1st baby sy dtg period masa usia baby nak masok 6@7m. utk 2nd baby ni belom dtg period lg. usia baby 3m++ (ada ambik perancang depo)

saya lah tu hahahaha 😂lagi saya amik depo lagi lah period kacau sekarang ni da tak datang period lagi la risau hahaha bukan apa kita tak ready lagi 🤣🤣

12mo ago

kdng memng kitaa rnncg dh btul gn suami tapi perasaan bini tu kan x ready mcm2 hqhaha

sya lh mcam tu even mkan ubat..klau lewat period lbih dri tarikh mula lh gelabah,beli testpack lh,skli esoknya period..slalu sngat kna mcam ni..

12mo ago

itulh tu..

kalau dah tahu risau, awk makan perancang & suami pakai kondom. tambah bersama diluar waktu subur. so dah triple protection.

mmg gitu..hormon xmenentu