TVS Pregnancy

Siapa kt sini yg buat TVS? Korg buat time berapa mnggu? Boleh suggest kan tk kt mana tmpat yg nk buat TVS area KL or Selangor🤗 Sy baru 5w 💖 #ingintahu #firstbaby #firstmom #jomshare

2 Balas

Banyak tempat boleh buat TVS. Cari online "Klinik Wanita" atau hospital department "Gynaecology and Obstetrician". Tengok equipment tempat tu, kalau canggih sikit, ultrasound saja akan nampak jelas. Paling penting kena simpan sikit air kencing sebelum scan. Tapi kalau tvs, jangan simpan terlalu banyak, nanti mungkin ada rasa nak terkencing. Kalau tunggu lagi satu minggu boleh nampak heartbeat masa scan.

Mana2 hosp pakar, mesti ada tvs. Kalau Bangi, sy pernah pergi Annur. Situ ada tvs. Try lah. Murah je

2y ago

10w masa tu utk check degupan jantung janin.