Assalamualaikum

Siapa kat sini pernah kena HFMD camne nak hilangkan bekas bintik² merah tu ye?..#seriusnanya

2 Balas

Anak sy pernah kena HFMD. Lama2 nnt bintik2 tu akan jadi hitam bila dah kecut. Once dah kecut, awak boleh sapu lotion baby mcm biasa. Keep apply lotion lpas mandi, bila2 awak free, nnt lama2 hilang2 lah bintik hitam tu. Anak yg mcm tu. Cepat hilang.

5mo ago

Sy pakaikan lotion baby Johnson. Ada juga sy pakaikan Aveeno Baby Moisturising Cream.

Anak saya pernah kena. Bekas ruam tu hilang sendiri. Saya tak sapu calamine lotion sebab anak saya alergik. Saya biar je ruam tu kering. Bila dah kering saya sapu body lotion macam biasa.

5mo ago

Dah berapa hari anak kena HFMD?