40 Weeks

Hi... Siapa kat sini dah 40 weeks, tapi baby belum keluar lagi..Kelengkang dan bawah perut dah mula sakit, tapi baby tak engaged lagi...

114 Balas

Hi! Saya harini 40 weeks 1 days. Smlm dh turun darah, pergi hospital doct check jalan baru 1cm then dia suruh balik😂 kalau tk da sakit juga kena tunggu 18hb utk serah diri. Doakan moga bby keluar before tarikh serah diri em

da 40 week baby blom nk kua.. ank first n second 38/37 da kua...sakit2 da de tpi contraction je yg blom ade lg.. esok kne serah diri kat hospital. hope x kne induce bby copt la kua n d permudahkan urusan nnt🤲

Saya pun dah 40w4d dah..baby dh bawah sgt dah, tpi still tanak keluar lg, tanda2 apa pun xda..semua excercise dah buat..25hb ni serah diri..semoga mumy2 overdue semua dipermudahkan. Amin

sy dh 40mnggu. ada tnda lendir ada cmpur darah sikit. tapi masi xda tnda sakit. cek2 lg bby dah 4kg. risiko bersalin normal. tapi sy nk cuba juga bersalin normal. skg tgh on induce. doakan sy ya. 14/06/22

Saya pun dah 40w 1d. Suppose due 20/8 tapi baby mcm taknak keluar lagi. Dctr bg tarikh serah diri 26/8. Mudah2han keluar sebelum 26/8. Taknak kne induce 😅

3y ago

Sya 30hb bln 8 tapi ni dh 2.9.2021 ..baru buka 2cm harap ptg ni buka lg CM Smpai 4cm plk amin

sy pon same xthu la salah kire kot sbp xigt bile las dtg bln selalu btl tarikh dokter bg kali ne xtepat plk sy dah 41mingu klau xbersalin juge 17hb ne masuk hospital tkt juge...

sama juga 40w 1dy...belum ada sakit nk bersalin...ank first ,dn yg lain 37w da bersalin...huhu..yg ni xnk kluar LG..doakn sy dipermudahkn dn selamat bersalin juga..

sy da 40w1d..kpala baby dah engage lama da dari 38weeks + sakit kt celah kelangkang ..tapi smpai harini xde tanda nk kluar lagi..seksa betul nk jalan skarang🥲

Sy pun dh 40 weeks..bhgn bwh..kelengkang..perut Sume dh sakit.dh Kuar tanda darah..lendir n coklat2..tp jln lum terbuka LG..bby dh x SBR nk Kuar ni...

Saya sis. Sudah 40minggu 4hari. Bby tak mau keluar lagi. 26 ni serah diri Kalau tak keluar juga. Doa kan Saya dan bby dipermudah kan bersalin sebelum 26hb