Mabuk loya dan muntah

Siapa dkt sini ptg lps asar akan rsa mcm ni. Sy bru lepas muntah , dh hujung² muntah tu keluar air masam yg pahit dan masam. Sya xtak tahan yang part tu. Gigil satu bdan sy,+ nangis sekali. Mcm mana nak buat ni. Bila nak hilang rasa ni. 😭😭😭😭

5 Balas

saya mula2 tu muntah pagi.. then decide tidur sampai jam 10am mcm tu supaya tak muntah 😂 dah tu bertukar pattern pulak.. rasa mual tu dtng lepas asar.. muntah masam2 pahit mcm tu sbb saya xberapa nak makan sangat.. makan roti pun satu dua keping je dengan buah.. nak tidur petang tp xboleh pulak 😵‍💫 so saya hidu je lah bau minyak angin.. tp masa mandi tu mmg akan muntah jugak sbb trigger masa berus gigi 🥲

5mo ago

sama la dgn saya. klau gosok gigi.

mcm sy dulu tika kena alahan. start pukul 5 petang ha dah start alahan. cara sy 😂 pukul 4:30 ptg sy start tdo sampai la maghrib sebab nk elak dri muntah. suami pun dh faham kalau tgk sy tdo. sebab sekali muntah sekali dgn darah keluar.

5mo ago

allahh teruk ye wakk. sy xpernah pula muntah smpai keluar darahh.

Sis try hidu bau minyak angin.. Sy dulu pn mcm sis,masuk je ptg terus muntah,sakit kepala dan pening..Kdg2 hidu balm bg hilangkn mual muntah tu,lepas tu mkn buah epal hijau sbb dia ada rasa masam..baring dan rehat lepas tu

5mo ago

ohh mcm tu ye. ok wak tqq infonyee. srkg sy just hidu jer minyak angin dgn bau limau kasturi.. alhamdulillah mkn dh ada selera sikit.

air masam pahit warna kuning2 Tu hempedu. puncanya gastrik. jaga makan elok2 ye jgn bagi masuk angin, kalau tak tahan inform Dr minta ubat. saya pun Ada gastrik Dr bagi antacid better sikit

5mo ago

ok baik, sy cuba mkn yg mcm awak ckp. tq wak.

sy 4 bulan preggy , 4 bulan la hadap pg ptg siang mlm alahan cmtuu 😂 kluar masuk wad sbb hyprem. enjoy jelaa journey walau kdg2 give up 😂

5mo ago

kesian nye wakkk. sama lh sy ,thu xpee . kita yg merasa mcm apa,nk mkn xboleh lapar tu ada . kdng² 1 2 pagi pon lapar lgi.