letih tolak tepi smoga diri ni sht selalu🤲🏻💪🏻

siapa dekat sini suri rumah mcm saya ..jaga ank kcik sorang bila suami kerjaa hebatkan kita ..mcm saya ade asma so cpt letih sikit lah ..penat bila saya sesk nafas bab jaga ank xde lah saya tekanan ke apa ok je sbb fikir tu rzki ..korang kalau suri rumah nk happykan diri korng .korang buat apaa ?? saya nk korng komen yg postf bkn komen terpling bgus ok ..#firstmom

15 Balas

Sy pun surirumah, stop kerja masa 4bln pregnant sbb alahan teruk. Nak kerja, tapi tak nak haha (sbb tahu if kerja dlm field sy mmg penat/sakit kepala/stress). Lagi sanggup, happy & enjoy duduk rumah, jaga rumah. jaga anak, jaga makan pakai suami 🤍 bkn nak banding, tp ramai kwn sy working mom, tapi xpe lah makan pakai tempat tinggal sy cukup je & dah bersyukur sngt. Main dgn anak mmg buat sy happy dah, kdg layan netflix, belajar resepi2 baru (sbb before this x pernah masak huhu), ajak husband jenjalan. Penat tu penat, tapi penat yg positif. Masa kerja dulu, fuh dgn penatnya, dpt pulak boss kuat maki mmg salu sakit la sbb stress, kena buli pulak tu, colleague toxic jgn cerita la mcm company tu dia punya. Eh terluah perasaan plak. Ha trauma dgn kerja.

11mo ago

meksihh luah mcm ni semoga i mcm you happy dengan life dkt rumah kdng2 suami balik i mcm stress tpi smjk ni i fkir baik2 pstf main gn ank masak smuaa i rse bhgiaaa ..suami kata pnt lagi kjeee