Lapar Setiap Jam...

Siapa dekat sini... Mommy2 yg tgh pregnant tu, lapar memanjang... Padahal dah makan... Tp perut mtk makan lg, siap bunyi2 lg??? #tanyaaje #sayalaparmemanjang #6week2days

82 Balas

1st trimester alahan teruk, makan apa pun selalunya muntah. 2nd trimester pulak semua benda rasa nak makan, alahan dah stop, selera betul makan, banyak betul yang saya teringin. nasihat saya, boleh je makan tapi kena kawal jugak sebab kalau berat naik terlalu byk nanti mcm2 plak kena time checkup nanti. saya pun makan sampai naik 3.1 kg dlm masa sebulan masa nk masuk 5 bulan haritu. skrg dah masuk 3rd trimester pun.saya control sikit diet. take care ! 😁

5y ago

Saya pown sama ..... naik sekilo ..... bulan nie naik 3kg ...... takut jgak nak mkn nasi

Pregnant lady mmg digalakkan makan kerap pun sbb selalu lapar. Tapi jgn makan terlalu byk. Mkn dlm qty sikit tapi kerap. Tapi pengalaman saya kan, dah menyusu baby ni lagi kerap lapar dan haus. Masa preggy boleh kawal lagi. Skrg ada baby mmg always kena mkn dan minum. Kat ofis tu mmg slalu standby makanan. Takot effect susu pulak sbb kalau x mkn, mmg susu drop sikit.

hmm samalah kita sis 😂 tp sy tak lalu makan nasi.. nasi tu skit2 je kalau bnyk rsa mual nk muntah .. selalu mkn makanan lain .. bila dh makan , lapar lg 🤣🤣 tk smpai sejam 🤣 6w2d jugak .. bru tdi timbang 4kg naik adohh 🤣🤣🤣🤣

Saya pun! Saya siap install semua apps makanan. Foodpanda , dahmakan & grabfood. Apps Dah Makan banyak voucher. Kalau tak, penat juga asyik nak kena cari makanan je. Nak ulang makanan yang sama bosan pula. Huhu

Sama la. Memang asik nak mengunyah je. Lepas makan nasi, mesti wajib makan roti kacang dua or tiga keping kalau tak mesti tak cukup kenyang. Then lepas sejam lapar lagi, makan roti lagi atau coco crunch. Huhuhu

Anak first sy makan je non stop.. sekali kene gdm 😂😂😂.. anak second sy try kawal makan... malam x mkn nasi dan minom air masak banyak... alhamdulillah semua ok... jangan makan nasi byk mlm sis 🤣🤣

sya tpi ni dh msuk 32w sblm ni tk ada nk mkn,mkn pon d pksa tpi skrng mngkin bby nk mmbesar so nk mkn ja tiap jam.. yg susah nya suami trpksa sdiakn sbb susah nk berdiri lma sakit kaki lh sakit perut lh mcm2

Ok lah tu...dari Tak makan sis....Saya dulu pun begitu...meja di tempat kerja penuh dengan makanan...sampai Bos kiter pun senyum saja limpas meja..biasa mak buyung.😂

itu biasa.. kdg2 bukan baby yg nk mkn, hormon kita sedang meningkat.. nafsu mkn mmg mjadi2.. mkn je klu nk, jd jgn over takut obese lak, susah nk bersalin kelak.

Sama la sis... Mulut ni keja nak kunyah sesuatu jugak tak kira... Kadang2 bila hari buat bsp kena la puasa 2 jam... Perhhh... Perut keluar lagu keroncong dah