Bersalin normal . Siapa ade pengalaman ade isi dlam vagina lepas normal delivery?

Siapa bersalin normal sini? Saya bersalin normal hari ke-18 harini. Luka episiotomy jahitan mcm dah ok sbab dah xnmpak jahitan tu dah. Tp terkejut tengo dlam vagina mcm ade isi … Risau pulak tengo. Sbab tu kot bila berjalan mcm rasa xselesa2 skit rupanya mcm ade isi dlam vagina tu. Nak tanya mmg lepas normal delivery akan ade ke isi mcm tu ? Dia akan hilang sendiri tak? Ke saya perlu risau and cuak ??? #firsttimemom

9 Balas

sy masa anak 1st x da.. skrg ni anak 2nd bru ada.. isi tumbuh kt tempat jahit tu masa lps jahitan dh baik, minggu ketiga kot.. tapi bukan kt dlm vagina la.. dia tumbuh kt luar, pedih jgk klau kena air.. nk bgtau doc takut nnti kena potong hidup²🤣 tapi saya biar je.. lama² dia kecut.. hari ni baby dh cukup 3 bulan dia dh kecut otw nk hilang dh.. x pedih dh.. kes awak sbb kt dlm vagina maybe boleh refer kk awak bgtau dekat nurse..