Maltofer

Siapa ada pengalaman kurangkan atau selangseli kan makan ubat? Saya dah 26w3d. Sebelum ni saya makan maltofer 2biji sehari. Hb dari 8 dah naik 14.2 haritu last check. Boleh ke saya tukar kepada 1hari sebiji sahaja? Sebiji cukup ke kandungan acid folic untuk baby dalam perut? Atau better tunggu je next appointment untuk tanya pada nurse dulu? Sebab bulan ni suami tak dapat kerja, agak berat sikit nak beli maltofer. Mungkin dalam next week baru dapat beli. Tq #ingintahu

1 Balas

Blh. Cuma keep jaga pemakanan (iron rich diet) & avoid kopi, teh dsb.

2y ago

Okay terima kasih banyak awak 🌼