covid 19 trimester 1

siapa ada pengalaman kena covid pada awal kehamilan trimester 1?ada apa2 kesan ke pada baby dlm kandungan? #ingintahu

20 Balas

Sy dapat covid waktu kandungan usia 6 minggu..perit sgt sakit tekak waktu tu, hanya boleh bergantung dengan paracetamol..alhamdulillah baby sihat takda effect apa2

sy baru dpt tau positif covid juga tadi pagi . pregnant 26 weeks . simtom very mild . cuma rasa tekak x selesa . booster vaccine dah ambil .

sy kena covid masa pregnant 7 bulan..masa tu prgerakan baby slow ckit...lpas tu okay da..lahir pon sihat alhamdulillah..skrg baby da sbulan lebih..

2y ago

sis, bila dah tahu positive sis quarantine kat rumah atau serah diri ke hospital?

sy kena covid jgk first trimester,alhamdulilah hbs kuarantin,ade apont klnk desa,baby,jntung alhamdulilah sihat..skrg sy dh trimester ke2

Pernah kena masa 3bulan preg. Banyakkan minum air, mkn vit c, ubat hanya boleh makan panadol sahaja ya. Ubat lain tak boleh.

sy pun skrg ni positif kali kdua. kndungan 26w. inshaAllah xde pape. smoga kite cpt smbuh dri covid yeee..

sy positif covid 07/08/2022 sy tahu sy positif pregnant pun 07/08/2022.. Alhamdulillah semuanya ok.

insyaaAllah xde pape tu sis.. cuma alert je la..klu rse sesak nafas trus peg hospital je..

2y ago

buat masa nie cuma selesema ngn batuk jela..ok..trima kasih atas nasihat..🥰

Sy xprnh tp akk sy prnh. Nmpk dia penat jela sis. N mcm susah nfs. Sian die

2y ago

mugkin efek kt smua org xsama..sbb sy alhmdulillah xde sesak nafas cuma selesema dan btuk2 je..smoga kita smua dilindungi dan dijauhkan dari pnyakit jahat nie..

me🤚🏻. Alhamdulillah tkde effect pape kat baby