SCAN BEZA DUE DATE

Siapa ada pengalaman, kalau ikut Hari pertama period, sy dah 8minggu 4 hari. Bila scan first time , (scan atas) nampak kantung kecik je (Due 28/2/25) . Lepas 3 minggu, scan perut tak nampak pula. So, scan TVS baru nampak kantung dan jantung baby, tp kecik sgt. (usia 6 minggu 4 hari). Due jadi 11/3/25 pulak. tarikh due Lari seminggu lambat beza dgn first scan. 2 minggu lambat beza dgn hari pertama period. Ada yang ada pengalaman macam ni tak? Baby bertahan sampai bersalin or risiko apa2 ke?#SeriusTanya #bantujawab #bantujawab #ingintahu

25 Balas

sy ikut scan doc ckp kantung bru 6w tp kalau ikut LMP dah msuk 7w. tp daa beza la kantung yg frst scan mmng kecik dr 2nd scan.

Sama laa . Ikotkan due bulan 2/2025 . Scan minggu lepas jadik bulan 3/2025 . Jantung baby pon tak dgr lagi dh 9w

2mo ago

Awk ade bleeding tk ?

sis doa baik2.. dh nmpk jantung baby kan. inshaa Allah moga baby kuat

2 minggu beza tu OK je..

Normal la tu