Hi ibu ibu , boleh bagi pendapat tentang bersalin di hospital kerajaan dan swasta ?

Siapa ada pengalaman bersalin di kedua dua jenis hospital ni boleh share di sini. Saya masih dilema nak bersalin ni swasta atau kerajaan. #advicepls #ingintahu

1 Balas

Swasta selesa. Krajaan kurang laa sikit but atleast time nk tggu branak tu ada laa jgk org lain blh borak2 dkt ward. Tp swasta ada privacy. Lepas branak baby tu nurse tlg handle. Kalau krajaan, handle laa sdiri. Sakit branak sama je swasta ke krajaan ke. As for me, i refer pakar dulu either i ada problem ke tak. Kalau everything norm, branak je dkt krajaan. Jimat. Blh hire cl lama2 sikit duit utk branak tu. Tp kalau ada something wrong, i prefer dkt swasta sbb at least im in a good hand. Not that krajaan tak bagus tp tulah😅😅