Baby Demam

Siapa ada pengalaman baby nak masuk 3month demam... Boleh kongsi dengan saya ibu baru... ?

3 Balas

Baby demam trus ke frmasi beli ubat demam. Jgn lupa berat baby brapa. Nty pharmacist kirakan dos ikut berat. Bg on time. At least 3x. Kalau time tu turn 4pagi. Sy bngun jugak dgn suami bg baby mkn ubat 😅. Siang bju xpkai. Mlm bg bju nipis2 ja. N pantau suhu guna thermometer. Klau dh bg ubat suhu msih naik. Mmg ke emergncy.

blom ad pngalaman lagi sbb ank pon lgi smnggu lbih bru nk 3 buln, tapi klau sblom ny klau sy rse bdn bby da dedau, sy tros lap bdan dia dgn air asam jawa, kerap kan lap satu bdan dan ubun2.. lpastu sy letak kain bsah dkt prot, blkng bdan.. mndikan air suam ltak lemon.. tros tk jadi dmm.. tapi klau mkin pnas tros bwk klinik

Baby sy 3 bln demam jg lepas kena jarum.terus pegi klinik sis.alhamdulillah mcm ok2 dah lps bg ubat n letak tuala bsh kat kepala dia..