Baby Lemas masa lahir

siapa ada pengalaman baby lemas xcukup oksigen masa proses kelahiran ? baby saya emergency csear n susah nk keluarkan sbb kepala dia tersekat. end up 10minit baru dpt keluarkan. doktor ckp ada risiko sawan n cerebral palsy, masih ada di icu. doakan baby saya selamat dan sihat ya, anak sulung yg sy tggu 4tahun lebih 🥺

2 Balas

doc ckp ape ye?dah buat ultrasound n brain bleed ke?ank sy pon emergency czer..sbb dah overdue n hospital terlupa buat ctg day before sy patutnya induce..sy dah serah diri on the date dieowg suruh dtg tp nth la mcm mana dieowg termissed buat ctg..sy pon dh tdo sbb dh mlm bila dpt katil..pg subuh nurse kejut nk ctg tgk x jumpa bacaan jntung baby..emergency czer baby lahir x nangis tp heartbeat ade..within 1 minit lps suction baru dia nanges..tp level oksigen menurun bila off oksigen..msk icu then xtau mcm mana lps dh stabil tiba2 dia sawan..1 time..kena intubate..doc buat ultrasound smua xde brain bleed,amik air tulang belakang smua xde meningitis..so doc x dpt nak confirm why dia kena sawan mgkin dr najis yg dia dah tertelan..14 hari on antibiotics, lps tu balik skrg dah sthn 2 bln..Alhamdulillah perkembangan ok mcm bdk sebaya,still ada follow up dgn hsptl utk perkembangan dia..doa byk2 ye mom..smga anak puan sihat2 je..sy igt dl doc x dpt bg confirmation samada ank sy ok atau x..sy mmg down..tp sy igt 1 nasihat dr mak sy..doc bukan Allah yg akn tentukan masa dpn ank..jgn putus berdoa..smuanya kuasa Allah..smga ank puan kuat melawan smua pnyakit dia..Aaminnn

8mo ago

Hi nak tanya baby awal kena buat mri juga?

Salam anak puan mcm mana sekarang? Anak saya baru lahir doc ckp risiko yg sama