Pesakit Bayaran Penuh (FPP)

Siapa ada pengalam bersalin gunakan FPP ni? Boleh share kan pengalaman, prosedur dan bayaran? Kalau untuk pegawai kerajaan bayarannya sama ke? #firstpregnancy

1 Balas

Sy x de pengalaman bersalin lg, tp sy pernah call hospital then berckp dgn staff incharge . Dia explain A to Z. Berkenaan prosedur dan bayaran, sis boleh google atau walk in terus ke hospital nk bersalin tu. Lagi better. Panjangg oii nk explain kt sini. Cuma dpt sy conclude kt sini, FPP ni sama mcm bersalin kt swasta, kita dpt pilih pakar sendiri. Hanya pakar tu saja yg akan sentuh kita dari awal sampai akhir. Cuma bayaran FPP lebih murah sedikit berbanding fully swasta. Contoh di KPJ hosptal kos bersalin dari RM4k - RM7k (normal delivery), so kalau fpp mungkin x lebih RM4k (pendapat saya). Second, x kisah private staff atau gov servant, bayaran tetap sama.