Bedong

Sharing yaa moms, disini ada gk yg babby ny dipakein gurita sama bedong? Sampe usia brpa bulan yaa moms dipakein gurita sama bedong tu ? soal ny ibu mertua dan ibuku selisih pendapat soal ini?

2 Tanggapan

Gurita tidak boleh dipakai bun. Dilarang oleh dokter. Untuk bedong bisa dipakaikan selama bayi nyaman asal tidak terlalu ketat. Kalau bayi sudah ga nyaman dibedong biasanya lasak, suka lepas sendiri

5y ago

https://id.theasianparent.com/apakah-bedong-berdampak-negatif

Saya pakai korset buat baby bun,cm 2minggu. Kl d bedong smpe skrg usia 3bln jg msh di bedong,tp hanya untuk mngkahangatkan bun.bukan d bedong kenceng&lurusin kaki.