Minum air gula

Hi..just sharing my opinion... 😊 sy selalu terbaca post yg bertanya ttg 1st time nk kena mnum air gula tu..mcm mana tips supaya bila minum air gula dan tak trsangkut bacaan gula..ada yg mkn jus peria sblm minum air gula..ada yg mnum pastu muntahkan semula(kalau mmg termuntah dgn sendirinya xpe jgk..ni paksa utk keluarkan semula air gula tu)..&.mcm2 lg yg sy baca.. bg sy..ibu2 xperlu takut atau risau..nurse bkn suka2 suruh kita minum air gula tu..semuanya utk kepentingan kita & baby...xperlu nk tipu atau cuba mcm2 petua msa kena minum tu..kalau kita xde trsgkut kncg manis..alhamdulillah..kalau ada trsangkut bacaan gula..sekurang2nya kita tau kita ada kncg manis & akan lebih berhati2 dlm pemakanan..kita akan lebih alert utk kawal gula supaya baby dan diri sndiri sihat.. Sy mohon maaf ye ibu2..jgn ada yg marah/kecam/sentap...sy cuma brkongsi pendapat.. ✌ #GDMMom #justsharing

1 Balas

Setuju..kalau dh ditakdirkan gula kita sangkut, demi kebaikan baby dlm kandungan, kita jujur saja dgn nurse..baru nk jd ibu ni, byk sikap yg perlu kita ubah..kalau kita tak lurus, cmne nk meluruskan anak nnt agaknya. Allahu, moga2 dapatlah diubah fikiran sesiapa yg terfikir nk muntahkan semula air gula tu.