Period selepas bersalin

Setelah hampir 14 bulan bersalin baru period saya dtg iaitu pada bulan Feb. Period pertama ni hanya 4 hari sahaja berbanding 7-8 hari sebeluj mengandung dulu. Skrg ni period lewat lg dlm 4 hari dalam bulan Mac. Saya tak fully bf sbb bekerja. Anak pon dh makan solid food dan bg formula milk kalau saya bekerja. Dah berjumpa dgn pakar o&g dan katanya rahim saya cantik dan sihat. Cuma tiada telur. Katanya mgkin hormon penghasilan susu saya terlalu tgi berbanding ibu lain. Wpon baby dh start solid food. Jadi nk minta kalau ada ibu2 yg dtg period lewat sgt leps bersalin utk share pengalaman ibu2. Saya nk TTC memandangkan umur makin meningkat. #ingintahu #periodaftergavebirth #TTC

2 Balas

alang2 dah jumpa pakar tu, tak consult terus ke kalau nak mula TTC mcm mana? untuk balance-kan semula hormon tu etc. selalunya ada cara, dari segi pemakanan etc.

Maybe sis kne bincang ngn Dr cara tbaik utk sis ttc.. sbb rahim sis x hasilkn telur kn.. tnye nasihat Dr ye..