Alhamdulillah

Setelah 4 bulan keguguran first pregnancy. Perasaan bercampur baur, gembira dan takut. Gembira sebab dalam fasa memujuk hati utk redha andai belum tiba masa utk timang anak. Takut jugak andai peristiwa yang sama berulang. Tapi siapa kita melawan takdir, hari jumaat buat upt waktu petang lepas balik kerja, dua line naik samar (cassete pink), tenangkan diri dan husband supaya tidak berharap sebab risau false result sebab buat lewat petang. Selang 2 hari, buat pulak alhamdulillah dua line yg quite terang. Tak tggu lama beli terus clearblue utk lebih meyakinkan hati. Alhamdulillah, semoga segala urusan sepanjang kehamilan ini dipermudahkan dan diberikan kesihatan yang baik. Mohon doa dari semua #firstbaby

Alhamdulillah
4 Balas

alhamdulillah. tahniah sis. situasi kita hampir sama, selepas keguguran bulan 4, saya positif pregnant and next week saya ada appointment untuk sahkan kehamilan, perasaan bercampur baurr, takuttt dan happy. hanya mampu berserah semua pada allah. semoga urusan kita sepanjang pregnant dipermudahkan. izinkan saya kongsi tips untuk elak keguguran, sis boleh amalkan zikir 'Ya Hasibb' (ulang 7x) sambil usap perut dan amalkan surah al-insyirah setiap hari sambil usap perut. semoga kandungan kita dilindungi oleh allah walau dimana kita berada. 🥰

10mo ago

Alhamdulillah, tahniah jugak buat sis. Terima kasih untuk tipsnyaa, inshaAllah semoga dipermudahkan urusan kita semuanya.

Alhamdulillah tahniah sis kalau rezeki tak ke mana 👍

Alhamdulillah tahniah sis..

alhamdulillah. tahniah