Fibroid dan kologen

Sesuai ke utk yg ada fibroid?.. sbb ada kologen.. boleh bgi pencerahan..

7 Balas

hurm .apa yg sy tau jika makanan yg mengandungi collagen je kita tak boleh makan .kerana ia akan sbbkn cyst atau fibroid akan jd bsr dan blh aktifkn juga sel2 ketumbuhan lain yg ada dlm bdn ..tp tuk pencuci muka utk kegunaan luaran shj bukan untuk di makan... sy belum pernah lg dgr akn sbbkan fibroid dan effect fibroid... atau cyst yg berada dlm bdn .tp xtwla kalau doc yg rawat puan ms puan consult semasa menerima rawatan dia bgtw mcmtu..jika doc puan ada nasihatkan sedemikian maka puan perlu elakkan utk penggunaannya..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

thanks info 👍🏻

tak pasti kalau utk pakao luaran boleh effect dalaman.sebb saya masa awal prgnat dulu,dokter sah saya ada fibroid..3.8cm mcm tu.masa tu guna je produck ni..lepas tu chek utk semula dokter kata dah takde.Alhamdulillah.rasa selamat je produk ni..muka pun bersih je☺️

hye sis..lagi bagus jga pemakanan sis..sbb hr tu sy pun ada fibroid tp sy lg pnting jga pmakanan...lps brpa mggu doc scan lg sdh xda...syukur...

Tak pasti kalau kolagen boleh bagi effect jika ada fibroid.

Untuk sapu di kulit tak pasti.

rasanya pemakanan

Thanks info