Pedih ulu hati

Sesiapa ada tips tak untuk hilangkan pedih ulu hati ni? Sangat sangat menggangu tidur. Start masuk 3rd trimester teruk sangat sampai kena tidur duduk 😭

1 Balas

Masa sy preggy, ada yg cadang bila pedih ulu hati nie kita minum susu untuk bagi reda. Tp x menjadi bagi saya. Lg teruk adalah sbb muntah loya lpastu. Yg menjadi bagi sy adalah tinggikan bantal masa tido. Yg tu selesa. Awak kena elakkan makanan pedas dan makanan berat2 sebelum tido. Mcm sy, mlm sy boleh makan mihun sup sahaja itupun kena makan sebelum pukul 8pm. Kalau makan lewat lg lah susah nk tido plus pedih ulu hati tu menjadi jadi. Awak try lah yg mana sesuai dgn awak.