Pedih ulu hati

Ada sapa2 tak pernah pedih ulu hati dan sakit belakang bila nak masuk 3rd trimester ni? Saya baru start jadi. Apa yg dimakan semua keluar even makan awal. Risau pulak. Ada tips utk tak pedih ulu hati?

5 Balas

kalau sakit belakang ni normal. pedih ulu hati pun usually orang cakap normal. tapi nurse i cakap if kerap jadi pedih ulu hati and rasa nak pitam, segera jumpa doc ya takut boleh jadi darah tinggi.

9mo ago

sama. sya 28w pun kerap rse pedih ulu hati. nurse kk kata kena bnyak minum susu. sy try minum susu, tahan la skit rse. kalau tak, rse nafas pun xlepas. klu nak amek gaviscon, amek 1 pkt kecik tu je. tp xleh amek selalu. tkut effect hb plak.

Normal. saya pun tengah alami jugak sekarang.. pedih ulu hati 26minggu

saye pun same kerap kne.. selalu knee time mlm nak tidur 🥺 huhu

Normal. saya pun tengah alami jugak sekarang.. pedih ulu hati 26minggu.

10mo ago

Sy 28 minggu. Skrg ni pun makan kena jaga2. Nak bernafas pun rasa tak puas. Maybe baby makin besar sbb tu menekan segala organ tu

normal.. makin sarat makin sakit pedih ulu hati..

10mo ago

Ada cara tak utk atasi?