terpreggy lagi

sesiapa ada pengalaman tak, bersalin ceaser tp bby tak sampi sethun o dua tahun dh terpreggy lagi..? ada buat family planning tp terbabas pula.. bahaya tak untuk kita n bby yg dlm kndungan?

98 Balas

Risau gak ni,xbeli lg upt... ank br nk msk 6 bln... lg kita kata xnk lg dia mendekat... seolah doa plak bila kita kata xnk dah serik,sm cm ank sulong dl,alih2 ada isi nsb x sethn 2 org.abg 22/1/11 adik 23/1/12...sbb ms th doktor scan bln 12.doa siang mlm xnk thn sm.

rezeki mmg la rezeki..tp kna pkir jugak kesihatan diri kita,dalaman kita mcm mna..rahim baru je nk kecut balik..ank pulak baru empat bulan,masih bf lg,tp dh nk dpt adik baru..aduhh sis xmerancang ke?xkesian dekat ank dan diri sndiri ke?

Rezeki Allah bagi..yg penting ada support system yg bagus terutama dr suami. Pengalaman sy sndri, ank xsmpai sethn bru tahu mengandung 11 weeks. Ank xputus susu lg. Mula2 sgt stress, tp Alhamdulillah suami byk support. Semoga puan, anak2 semua sihat2😃

Sy hbis pntng.. Thu2 pregnt agy.. Sy mabuk ank msih kcik agy skrg dh besa si akk 3thun siadik 2thun.. Now sy pregnt ank ketiga.. Rezeki sis.. Xbaik ngeluh.. Ade org nk ank xdpt2 ite yg snng2 dpt bersyukur lhh.. Doa yg baik2 je

Refer dktor je.. jgn stress.. insyaallah Allah give us something for some reason.. yg pntg jge amanah dia elok2.. Allah thu niat kita, Allah akn bantu.. serah smue kt Dia ok.. take care.. 😊😊💖

Sama mcm saya, baby baru 8 months. Apa pun kita sbagai ibu kena kuat hati. Kena juga jaga anak2 kita. Saya doakan sis dan baby dlm kndungan sihat. Semua ni ada hikmah. Dan anak tu rezeki. 😘

brsalin normal xpe lagi klau dpat rezeki awal cmtu, if bru ceaser then preggy lagi tu yg rsau sbb luka blom plih spnuhnya..Cuma kne than telinga skit ngan misi tu adat la yer 😅 Papepon congrats sis..😄

Bukan tolak rezeki, tp klu blh jarakkn ckit ant ank.. Rahim baru nk sihat. Dalaman baru nk ok.. Anak baru nk bljr pggil mmy ddy... Tp xpelh.. Tahniah.. 😊

Mmg org kata rezeki baik sis tpi kecian baby baru 4 bulan manja ye tu belum puas lagi da kene de adek dktor nurse mesti bising sebb rahim belum baik sepenuhye sis tpi redha jela sis da rezekikan👍

5y ago

Bagusla sis pandai handle dan boleh memberi secukup ye pada anak sis👍

Tahniah.alhamdulillah.sama la kite sis.ank sy lg la dia bru 3 bulan sy lekat lg 🙊. Rezeki Allah nk bg kn.terima dgn hati terbuka. Skrg bby yg ada 8bln lbh, bby dlm perut almost 6 bln.😄