Baby perut kembung

Sesapa ade pengalaman baby perut kembung. Anak saya baru nak masuk 3minggu,,tapi hampir seminggu menangis malam2 sebab kembung perut. Kadang2 jadi anxiety bila dengar baby nangis ,,sampai x tahu macam mana nk pujuk bagi diam.#pleasehelp

6 Balas

Cuba mommy urut perut bayi, lepas mandi tuam perut bayi, sendawakan lepas menyusu. Tapi pastikan mommy elak makan makanan yang terlalu pedas, masam. Ya saya pun kadang pening masa anak newborn kejap² kembung. Kadang dah jaga makan dah.