Hi mmy sekalian, skrg ibu dh ke 4 anak. utk nak dpatkn susu badan yang banyak.apa yg ibu kena amalkn

1 Balas

kerapkan bf anak. jaga jarak penyusuan. pastikan breast sentiasa kosong (susu sentiasa ada. maksud kosong di sini ialah breast rasa ringan). boleh juga buat power pumping untuk maintain supply. minum banyak air kosong. boleh cuba cari makanan/minuman yg boleh boost susu contohnya cheese, coklat, roti, susu fullcream/coklat, horlicks, kentang, kekacang. kena try and error dan take note apa yg dimakan dan minum yg boleh boost susu. lain orang, lain keberkesanan