Sy 35 week JD buasir please share ibu² yg pernah JD buasir

5 Balas

sye 33w baru elok dr buasir yg teruk tu.. kk cuma bg ubat tahan sakit jenis cream sapu jee.. pergi beberapa pharmacy untuk cari ubat kecut sbb sye seksa sgt dgn sakit dia tp dorg kata xda dan ubat sapu je blh bg.. last skali sye masuk pharmacy Caring tp x berharap sgt dah sbb ayat dorg semua sama je.. tp kebetulan akak pharmacist tu kata ada.. brand Anucare jenis insert.. katanya dia pernah pakai wktu pregnant dulu dan selamat.. alhamdulillah 2 kali insert je bengkak da kecut, ni masih ad sikit2 tp x sakit da jd sye guna yg jenis sapu2 je..

3mo ago

ok tq sis

sy 32w. sakit buasir setiap kali pergi tandas. Dr bagi ubat pelembut najis dan anucare yg dimasukkan dlm dubur. ok lh bnyk membantu. sy jga berusaha mkn buah betik n minum air bnyk.

Pakai cream sapu xyloproct beli kt farmasi.. N makan ubat daflon kt klinik... Sy buasir teruk sampai nak duduk baring sakit sgt2..

buasir sy dah teruk bengkak mcm anggur² susah nak gosok sakit... setakat ni blom dpt ubat yg sesuai

JD tu apa? Saya buat senaman kegel.

3mo ago

Alhamdulillah